skip to Main Content

Prostranstvo ljubavi na balkonu od dva kvadratna metra

Izvor: agroklub.com

Foto: Jadranka Pausić

I dva kvadratna metra balkona na petom katu dovoljna su da bi biljke, koje je čovjek, s ljubavlju, sam svojom rukom zasadio, stvorile za njega prostranstvo ljubavi.

Prostranstvo ljubavi je živo prostranstvo, sačinjeno od biljaka i drugih živih stvorenja koja na njemu žive, a koja sva služe čovjeku. Ono hrani naše tijelo i nadahnjuje dušu. Ono je sposobno sačuvati ljubav u obitelji. Ono štiti čovjeka koji na njemu živi od svega što je za njega štetno.

Prostranstvo ljubavi predstavlja istinski, živi čovjekov dom, onako kako ga je naš Stvoritelj za nas osmislio i stvorio. On je ispunjen ljubavlju i svime onime što je čovjeku potrebno za sretan i zdrav život. On neodoljivo privlači čovjeka koji ga je stvorio. U njemu, čovjek je u stalnom razgovoru s Bogom, i intimno povezan s cijelim svemirom.

Da bi se stvorilo prostranstvo ljubavi, živući Božji dom na Zemlji, na kojem je sve što raste i živi samodostatno i brine se samo o sebi, potrebno je puno veća, iako ne prevelika, površina zemlje. Jedan hektar zemlje je dovoljan za jednu obitelj.

Jednom kad je sve osmislio i zasadio, i kad se njegov vrt od jednoga hektara, njegov živući dom koji hrani, nadahnjuje i voli, ukorijenio i oblikovao, čovjek više na njemu ne mora raditi. Tada on postaje slobodan. Njegova je misao slobodna.

Čovjek uživa u ljepoti, darovima i nadahnuću koje mu njegovo prostranstvo ljubavi pruža. Slobodan je usavršavati ga kako i sam postaje savršeniji. Slobodan je baviti se onime za što je stvoren, a to je zajedničko stvaranje s Bogom koje svima donosi radost.

No, kako nam gospođa Jadranka Pausić svjedoči u članku iz Agrokluba, autorice Sanje Rapaić, i svega dva kvadrata su dovoljna da se osjeti blagodat koju čovjeku pruža njegovo prostranstvo.

Njezin primjer jasno govori o opisanoj svrsi živoga svijeta prirode. Govori i o tome koliko je snažna želja, u svakoj pa i najmanjoj biljčici, da čovjeku, svome dobrome gospodaru, podari prostranstvo ljubavi, kada u tome može uspjeti čak i samo nekoliko biljaka, na svega par kvadrata, koje rastu u plastici, okružene betonom i visoko iznad svoje zemlje.

Pročitajte više o nadahnjujućem Jadrankinom iskustvu i uživajte u velikoj galeriji fotografija njezinog malog, no moćnog, prostranstva ljubavi na balkonu ovdje.

Back To Top